ការសិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​អំពី​ខ្សែចង្វាក់​ផលិតកម្ម​ប្រហុក តម្លៃ​ត្រី និង​ទឹកត្រី នា​រដូវ​នេសាទ​ឡូត៍​ដាយ​ត្រី​រដូវ​នេសាទ​ឆ្នាំ 2014-2015

ចាប់ពី​ថ្ងៃទី 29 ខែ វិច្ឆិកា ដល់​ថ្ងៃ 02 ខែ ធ្នូ ឆ្នាំ 2014 ឯកឧត្តម អ៊ឹង គឹម​លាង អគ្គលេខាធិការរង នៃ​អាជ្ញាធរ​ទន្លេសាប បាន​ដឹកនាំ​មន្ត្រី​បច្ចេកទេស​អាជ្ញាធរ​ទន្លេ​សាប ចុះ​សិក្សា​លំអិត​លើ​ទីកន្លែង​កែច្នៃ​ប្រហុក បច្ចេកទេស ស្រង់​ទិន្នន័យ​ប្រជាពលរដ្ឋ​មក​ធ្វើ​ប្រហុក អាជីវកម្ម​ផលិត​ទឹកត្រី និង​ការធ្វើ​ពាណិជ្ជកម្ម​ត្រី និង​ជនជាតិ​វៀតណាម មក​ទិញ​ត្រី​ធ្វើ​មេទឹក​ត្រី នៅ​ឡូត៍​ដាយ រាជធានី​ភ្នំពេញ និង​ខេត្តកណ្តាល​។ ការសិក្សា​នេះ ដើម្បី​ស្វែងយល់​អំពី​ទីតាំង​កែច្នៃ បច្ចេកទេស ប្រភព​ប្រជាពលរដ្ឋ លទ្ធភាព​ផលិត​ប្រហុក​លក្ខណៈ​គ្រួសារ មធ្យម ធំ លទ្ធភាព​ផលិត​ទឹកត្រី​របស់​សិប្បករ ចរន្ត​ទីផ្សារ​នាំចេញ និង​ធ្វើការ​សម្ភាសន៍​ជាមួយ​អាជ្ញាធរ​ដែនដី​។